27 Травня 2022
Новини

У міжнародний розшук оголосили ексголову Конституційного суду

У міжнародний розшук оголосили ексголову Конституційного суду

У міжнародний розшук Подільський суд Києва оголосив колишнього голову і екссуддю Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Про це інформують в Офісі генпрокурора та "Судовий репортер".

Повідомляється, що рішення приймалося 27 травня за відсутності адвокатів, чию неявку суд визнав неповажною. Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури. Адвокати Костянтин Дорошенко і Олександр Телешецький, які здійснюють захист у цій справі, в суд не прийшли.

Вони подали клопотання про відкладення у зв’язку з участю в дебатах в іншій судовій справі у Вінницькій області. У попередньому засіданні 10 днів тому адвокати про відрядження на Вінниччину нічого не сказали. Далі прокуратура буде клопотати про заочне обрання Тупицькому запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою.

Після цього Україна зможе звертатись до Австрії із запитом про екстрадицію Тупицького. Строк повноважень Тупицького як судді Конституційного суду закінчився 15 травня.

Нагадаємо, журналісти "Схем" встановили, що відсторонений голова Конституційного суду 59-річний Олександр Тупицький неофіційно виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення росії, попри заборону виїзду за межі держави чоловікам призовного віку та його статус обвинуваченого у кримінальному провадженні.

Його зафіксували у Відні. Тупицького помітили 24 березня, коли він виходив з готелю Stefanie у центрі австрійської столиці. Працівники Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування щодо організації правоохоронцями та цивільними незаконного переправлення через кордон екссудді та відстороненого голови Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ, суд, розшук
В тему