27 Травня 2022
Новини

6-річний сирота з Маріуполя передав щемливий лист Борису Джонсону

6-річний сирота з Маріуполя передав щемливий лист Борису Джонсону

Листа прем’єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону написав 6-річний Ілля Костушевич з Маріуполя.

Це його відповідь на звернення Джонсона до українських дітей. Він розповів Джонсону про любов до футболу, рідного міста і кішки, передав привіт британським дітям і подякував за допомогу Україні, - пише УП.

Також хлопчик намалював великий прапор України і доклав його до листа. Усе це Ілля передав через футбольний клуб "Шахтар".

Ось що Ілля написав британському прем’єру:

"Дорогий Борисе Джонсоне!

Я хочу, щоб швидше закінчилася війна, щоб більше не вмирали люди. Я хочу грати у футбол у себе в Маріуполі. Я хотів би, щоб у всіх дітей світу не було війни. Передаю привіт усім дітям у Британії, дякую, що допомагаєте нам. Ми переможемо! У мене живе кішка Фрося. Надсилаю Вам прапор України, який я намалював. Міцно обіймаю Вас.

Ілля, 6 років"

Через війну рф проти України 6-річний Ілля з Маріуполя втратив дім та рідних. Батьки хлопчика загинули під час ракетних ударів російських окупантів, а вулиця та район, де вони жили, повністю зруйновані. 

Дитину з блокади врятували волонтери, а тепер ним опікуються Марія й Володимир Беспалі зі Слов’янська, кажуть у "Шахтарі".

За словами прийомних батьків, Ілля дуже любить футбол і з нетерпінням чекає на тренування. Хоч хлопчик втратив рідних батьків і дім, але не втратив надії повернутись до Маріуполя. Тому він каже, що поїде відбудовувати рідне місто, коли виросте.

У "Шахтарі" пообіцяли передати британському політику зворушливий лист хлопчика.

"Я знайду спосіб передати листа Іллі. Дитині, яка стільки пройшла, не можна відмовити в проханні. І я виконаю цю місію", – пообіцяв директор з футболу Даріо Срна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією, великобританія
В тему