26 Травня 2022
Новини

В анексованому Криму окупаційна влада хоче виключити англійську зі шкільної програми

В анексованому Криму окупаційна влада хоче виключити англійську зі шкільної програми
Виключити англійську мову зі шкільної програми запропонував призначений окупантами «спікер держради Криму» володимир константінов.

Про це повідомили уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова та російське державне інформагентство ТАСС.

«Мови — спірне питання для мене, дуже спірне: навіщо нам сліпо йти шляхом англійської мови? Навіщо вчити те, що не треба, якщо людина не поїде ніколи в Лондон?» — сказав представник окупаційної влади Криму.

Водночас Людмила Денісова повідомила, що так окупанти пропонують збільшити обсяги викладання «своїх мов», а в цьому разі — російської. Вона зазначила, що вивчення української та кримськотатарської мов у Криму заблоковане.

«Для формування проросійського світогляду дітей анексованого півострова нарощуються обсяги пропаганди в освітньому процесі. У школах постійно відбуваються рашистські агітаційні заходи, на яких дітям розповідають про "геройства" окупаційної армії та "звірства “українських націоналістів"», — сказала Денісова.

За її словами, такими діями окупанти порушують статтю 29 Конвенції ООН про права дитини та статтю 50 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Раніше в РНБО України заявляли, що окупаційна влада Криму має намір створити «табори перекваліфікації» для депортованих учителів із трьох областей України. Робитимуть це для того, щоб перевести їх на «російські стандарти освіти».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, крим, школа, Англійська мова
В тему