26 Травня 2022
Новини

Українські військові хірурги провели операцію, що не має аналогів у світі

Українські військові хірурги провели операцію, що не має аналогів у світі
Операцію з видалення нирки внаслідок вогнепального поранення провели Українські військові хірурги неподалік фронту. 

Ця операція не має аналогів у світі. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу 26 травня, - пише hromadske.

«У нас гарні новини щодо Медичних сил ЗСУ, якими ми можемо пишатися. Минулого тижня у військовому мобільному госпіталі в одному з прифронтових міст уперше в Україні виконали сучасну лапароскопічну операцію — видалення нирки внаслідок вогнепального поранення з руйнацією органа», — сказала Маляр.

Вона зазначила, що в мобільному госпіталі зробили вже 2 такі операції, які врятували життя українських захисників. Завдяки надсучасним технологіям та професіоналізму військових хірургів поранені вже ходять у палаті, каже Маляр.

Вона наголошує, що такі операції після бойової травми нирки не мають аналогів у світі.

«Ми сьогодні повинні пишатися українською військовою медициною, яка нині першою стикається з дуже складними викликами, успішно їх долає і фактично стає прикладом для військових лікарів усього світу. Військові хірурги України тримають стрій та впроваджують сучасні малоінвазивні операції для порятунку тяжкопоранених», — підкреслила чиновниця.

До слова, наприкінці квітня Маляр також повідомляла, що після лікування та реабілітації більш як 80% поранених українських військовослужбовців повертаються у стрій. Вона зазначала, що це вказує на високу якість військової медицини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Лікарі
В тему

Останні матеріали