26 Травня 2022
Новини

росія хоче, щоб Україна прийняла її вимоги та окупацію територій

росія хоче, щоб Україна прийняла її вимоги та окупацію територій

москва чекає від Києва прийняття своїх вимог, включаючи претензії росії на тимчасово захоплені території України.

Про це речник володимира путіна дмитро пєсков сказав у ефірі радіо "Маяк".

"москва чекає від Києва прийняття вимог Москви та усвідомлення ситуації де-факто – реальної ситуації, яка існує", - заявив пєсков.

На запитання, чи це стосується, зокрема, "територіальних поступок", Пєсков відповів: "Це не територіальні поступки, Києву потрібно визнати ситуацію де-факто і просто тверезо оцінити".

Нагадаємо, влада України та її партнери заявляли, що не визнають окупації частини України та не підуть на територіальні поступки росії навіть заради припинення війни. 

У 2014 році росія окупувала Крим та частину сходу України, прикрившися незаконними "референдумами" та називаючи війну внутрішнім конфліктом. У 2022 році росія почала повномасштабне вторгнення в Україну й збройним чином захопила ще частину Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької областей і майже всю Херсонську область. 

кремль називає війну "спеціальною воєнною операцією". Її цілями президент рф володимир путін називав "звільнення Донбасу", превентивний захист від НАТО, а також "денацифікацію" України, проте російське командування визнало, що йдеться про сухопутний коридор до Криму та Придністров'я – тобто про захоплення сходу й півдня України.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали