26 Травня 2022
Новини

Як волинянам замінити Z чи V на номерах авто

Як волинянам замінити Z чи V на номерах авто

На Волині центри МВС отримали номерні знаки зі сполукою літер YA для електромобілів.

Власники автівок, у котрих в номерних знаках присутні літери Z чи V, можуть замінити їх на нові з 27 травня, - розповіла Суспільному спеціалістка зв’язків із громадськістю регіонального центру Юлія Матящук.

«Це за бажанням. У когось можливо асоціація недобра і людина бажає перереєструвати номер. Вже наприкінці тижня кожен громадянин може звернутися та присвоїти інший номерний знак з цими новими літерами», – говорить вона.

Послуга буде платною та буде доступна в чотирьох регіональних сервісних центрах МВС, зокрема в містах Ковель, Камінь-Каширський, Нововолинськ і в селі Струмівка Луцького району.

Загалом власники електрокарів можуть мати різні серії номерів: з літерою Z або V на початку або з комбінацією YA на початку.

Нагадаємо, «зелені» номерні знаки з латинськими літерами Z або Y згідно з наказом МВС України від 2 березня 2021 року лише для електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електротранспорту. Літера Z означає «zero emisson», тобто нульові викиди. Загалом в Україні є майже 16 000 електрокарів із літерою Z на номерних знаках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, автомобіль
В тему

Останні матеріали