25 Травня 2022
Новини

Почалася фактична анексія Маріуполя, - Андрющенко

Почалася фактична анексія Маріуполя, - Андрющенко

Так звана "днр" дала старт для Маріуполя та наново окупованих територій Донецької області на отримання російських паспортів без отримання паспорту так званої "днр".

Про це повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Фактична анексія зокрема Маріуполя почалась", - написав Андрющенко.

Президент росії володимир путін підписав указ, який передбачає спрощений порядок видачі російського громадянства жителям Запорізької та Херсонської областей України.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого росія почала відкриту повномасштабну війну на території України. російські військові цинічно обстрілюють житлові будинки, лікарні, школи та дитсадки. Весь світ солідарний з Україною в боротьбі з російською агресією.

Президент Володимир Зеленський заявив, що окупанти намагаються відірвати Херсонську та Запорізьку області за прикладом так званих "ДНР" і "ЛНР".

"Демократичний світ повинен відреагувати й на те, що окупанти роблять на півдні України – в Херсонській та Запорізькій областях. Там будують катівні. Викрадають представників місцевої влади та всіх, кого вважають помітними для місцевих громад. Шантажують учителів. Крадуть гроші, спрямовані на виплату пенсій. Блокують та крадуть гуманітарну допомогу. Доводять людей до голоду. Окупанти ще й намагаються відірвати Херсонську та Запорізьку області за прикладом так званих "ДНР" і "ЛНР"", - заявив Президент.

На початку травня з'явилася інформація, що путін може оголосити про анексію Донецької, Луганської, Херсонської та частини Запорізької областей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему