25 Травня 2022
Новини

росії зброю постачає білорусь

росії зброю постачає білорусь

Прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко зазначив, що білоруська зброя затребувана не лише всередині країни, а й "для потреб російської федерації". 

Його цитує "Радыё Свабода".

Зброя російського виробництва нині має попит у російських споживачів, заявив Головченко у програмі "До півночі", показаній на держтелеканалі "Білорусь-1" увечері 24 травня.

Головченко, який очолював Державний військово-промисловий комітет у 2018-2020 роках, визнав труднощі з експортом продукції через західні санкції проти ВПК: "Дуже масштабні обмеження на імпорт. Не секрет, що ми використовували західні комплектуючі. Але ВПК Білорусі не перший рік під санкціями".

За його словами, для цього виробники "зайнялися імпортозаміщенням, зміцнили зв'язки із російськими виробниками".

"І, звичайно ж, зброя зараз дуже затребувана не лише для внутрішніх потреб республіки, а й для російської федерації. У нас є спільні програми. Наразі ми інтенсивно працюємо над покращенням того, що було, ведемо науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи, у тому числі з урахуванням досвіду подій в Україні. Саме тому зараз дуже відповідальний та динамічний період для білоруської оборони", - повідомив Головченко.

Нагадаємо, режим президента рф володимира путіна використовує територію Білорусі як майданчик для завдання ракетних ударів по мирних українських містах та дислокації своїх військових підрозділів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: білорусь, війна з Росією, зброя
В тему