23 Травня 2022
Новини

З окупованого Херсона безпечно виїхати неможливо

З окупованого Херсона безпечно виїхати неможливо
У Херсоні на початку повномасштабної війни було 300 тисяч людей, а нині залишається 170-180 тисяч жителів.
 
Багато містян виїжджають до анексованого Криму. Про це розповів мер Херсона Ігор Колихаєв в інтерв’ю «РБК-Україна».

За його словами, у місті також дуже багато переселенців з Маріуполя, Мелітополя та сусідніх населених пунктів Херсонщини, які знищені російськими окупантами — Снігурівки та Великої Олександрівки.

Колихаєв розповів, що безпечно виїхати з Херсона неможливо. Люди, які намагаються виїхати з окупованої території, потрапляють під обстріли.

«З 1 травня, коли люди виїжджають через Снігурівку, Давидів Брід, там зараз стоять дуже великі колони, багатокілометрові — як на в'їзд, так і на виїзд із тимчасово окупованої території. Там люди стоять під обстрілами "Градів", є велика кількість поранених», — сказав мер.

За його словами, безпечніше їхати в бік окупованого Криму, проте й там є свої нюанси.

«Велика кількість виїжджає до Криму і чекає на те, що буде далі з Херсоном та Херсонською областю. Інколи люди їдуть, потім повертаються, починаються обстріли — і вони знову виїжджають», — розповів Колихаєв.

Нагадаємо, російські війська тимчасово окупували місто Херсон та низку населених пунктів в області. Як повідомляв Генштаб ЗСУ, росіяни хочуть вийти до межі адмінкордону Херсонщини.

Окупанти заблокували виїзд із тимчасово окупованої Херсонщини на підконтрольну Україні територію та спрямовують усіх охочих виїхати до окупованого Криму.

17 травня біля села Давидів Брід Херсонської області російські війська обстріляли із системи залпового вогню «Град» приблизно сотню цивільних авто з мирними людьми, які намагалися проїхати до Бериславського району. 

Станом на 23 травня окупанти продовжують обстрілювати окуповані населені пункти і знищувати соціальні об’єкти та будинки мирних жителів. Критичний стан у селах Олександрівка та Осокорівка — там пошкоджене практично кожне подвір’я. Є загиблі та постраждалі.

У Білозерці через обстріли касетними снарядами частково зруйновані 10 будинків, загинули троє людей. Кількість поранених невідома. Важка ситуація в селах Бериславського та Каховського районів. Область загалом перебуває у критичному стані.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, крим
В тему