23 Травня 2022
Новини

У Маріуполі почали патрулювати «кадирівці»

У Маріуполі почали патрулювати «кадирівці»
Маріупольський район інспектують мобільні патрулі, до яких входять нещодавно прибулі в місто «кадирівці».

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він зазначив, що під патрулювання підпадають насамперед ґрунтові дороги, що ведуть в об’їзд Мангуша та Нікольського, у бік Бердянська та Запоріжжя.

«Місцеві повідомляють, що вчора вдень у районі села Дем’янівка Мангуського району такий патруль затримав автівку з людьми, що рухалися в бік Бердянська», — каже Андрющенко.

За його словами, людей роздягли, знущалися з них, вдавалися до фізичного насилля, а потім розвернули в бік Маріуполя: у водія та пасажирів були довідки про «фільтрацію», проте вони не мали перепустки.

«Тому будьте обережні. Утримуйтеся на деякий час від прориву в евакуацію. Україна працює над відкриттям офіційних евакуаційних коридорів», — закликав радник мера.

Нагадаємо, місто опинилось у блокаді російських військ і фактично було знищене. Повністю зруйновані будинки 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо, за попередніми оцінками, у Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів. Частину мешканців примусово вивезли на територію невизнаної «ДНР» чи до росії.

За даними омбудсменки Людмили Денісової, тисячі маріупольців, які залишились у тимчасово окупованому місті, потерпають від голоду.

У перший тиждень травня за підтримки ООН Україна змогла евакуювати мирних жителів, які переховувалися на території заблокованого російськими окупантами заводу «Азовсталь». А 16 травня розпочалася операція з порятунку захисників Маріуполя, які тримали оборону на «Азовсталі».

Попри тисячі загиблих та зруйноване місто, російські пропагандисти та навіть ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі приїжджають до міста для створення картинки того, що «життя в місті повертається».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему