23 Травня 2022
Новини

рашисти вбили вже 4600 цивільних українців - дані без окупованих територій

рашисти вбили вже 4600 цивільних українців - дані без окупованих територій

Від російської збройної агресії кількість підтверджених жертв серед мирного населення досягла 4600, з них 232 дитини.

Про це повідомив генеральний прокурор Ірина Венедиктова у Давосі, її цитує "Інтерфакс-Україна".

"Ці цифри не включають дані з тимчасово окупованих територій. Проте, що ми можемо спостерігати за супутниковими знімками та іншими джерелами, то ситуація там катастрофічна: … багато міст та селищ зруйновані вщент", - повідомила Венедиктова.

Генпрокурор під час відкриття 23 травня виставки Russia War Crimes House у будівлі, яка багато років була російським домом у Давосі, наголосила, що військові злочини росії підтверджуються вітчизняними та міжнародними розслідуваннями, журналістськими розслідуваннями, доповідями правозахисних організацій.

"Типові для звірств злочини з боку збройних сил рф, задокументовані слідчими та прокуратурою, говорять про умисну жорстокість і насильство щодо мирних жителів", - наголосила генеральний прокурор.

Нагадаємо, за деякими даними, лише в одному тимчасово окупованому Маріуполі втрати серед мирного населення можуть сягати 20 тисяч людей. Встановити істину поки що неможливо, оскільки територія окупована, а загарбники намагаються замести сліди: ховають загиблих місцевих жителів у траншеях.

Довідка: Мета проекту Russia War Crimes House – викласти основні факти, назвати імена та дати, показати конкретні особи та надати хоча б деяким жертвам війни можливість розповісти свої реальні історії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, смерть
В тему