23 Травня 2022
Новини

В Україні перевіряють АЗС через завищені ціни на пальне

В Україні перевіряють АЗС через завищені ціни на пальне
Через скарги на зростання цін на пальне перевірки автозаправних станцій розпочала Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Там зауважують, що нещодавно для розв'язання дефіциту палива в країні уряд скасував державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо. Втім, суб'єкти господарювання, як і раніше, зобов'язані завчасно декларувати ціни у разі їхнього підвищення.

«За останні дні з усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо», — наголошує служба.

Через це прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив головним управлінням Держпродспоживслужби спільно з військовими адміністраціями, Нацполіцією та податковою розпочати перевірки суб’єктів господарювання, які працюють на роздрібному ринку пального.

Зокрема, у Чернівецькій області службовці вже розпочали перевірки п'яти АЗС ТОВ «ПП-ОЙЛ», де дизельне паливо продавали по 70 гривень за літр — за підсумками перевірки станом на 22 травня пальне там більше не продають.

Держпродспоживслужба нагадує, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, азс, пальне
В тему