23 Травня 2022
Новини

Смерть зґвалтованих росіянами кількарічних дітей: батьки просять розповісти про це світові

Смерть зґвалтованих росіянами кількарічних дітей: батьки просять розповісти про це світові
Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій батьки дво- та трирічних дітей, які загинули в страшних муках внаслідок зґвалтування рашистами, доручили повідомити про цей жах світові.

Про це омбудсменка повідомила під час виступу на відкритті Будинку російських воєнних злочинів у Давосі у межах Всесвітнього економічного форуму.

За її словами, щодня на телефон гарячої лінії уповноваженого з прав людини звертаються 700-800 українців, які повідомляють про воєнні злочини росії. Загалом уже півтори тисячі громадян знайшли сміливість звернутися на телефонну лінію психологічної допомоги та розповісти про найстрашніші злочини: сексуальне насильство, катування, тортури.

«Масові сексуальні злочини — це тактика війни рф зі знищення народу України, це зброя, щоб зламати український дух. Але не вийде! Ми будемо говорити, щоб світ знав!» — наголосила Денісова.

Станом на ранок 23 травня внаслідок російського вторгнення 232 дитини в Україні загинули — ця цифра за останню добу не змінилася, а от кількість неповнолітніх, які зазнали поранень, зросла до 431.

Останнім фактом поранення дитини став обстріл окупантами селища Молодецьке Білозерського району Херсонської області 21 травня — тоді поранення отримала 7-річна дівчинка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, згвалтування, діти, смерть
В тему