22 Травня 2022
Новини

росія залучила до війни неонацистські угруповання

росія залучила до війни неонацистські угруповання
Два неонацистські угруповання — «Русский имперский легион» і «Русич» — росія залучила до війни проти України.
Це робить заяви кремля про «денацифікацію» України ще більш абсурдними. Про це пише німецьке видання Spiegel із посиланням на конфіденційний звіт Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND), який розіслали міністерствам.

У ньому йдеться про те, що багато російських правих екстремістів та неонацистів беруть участь у вторгненні в Україну. Водночас у документі немає даних про чисельність неонацистів у лавах російської армії.

«Співпраця з цими угрупованнями доводить названу росією причину війни, так звану денацифікацію України, до абсурду», — пишуть аналітики німецької служби зовнішньої розвідки.

Зазначається, що «Русский имперский легион» є воєнізованим підрозділом правого екстремістського угруповання «Русское имперское движение», яке раніше вже воювало на Донбасі. Своєю метою воно називає «ліквідацію сепаратистського утворення України».

Зазначається, що в боях в Україні був поранений ватажок цього угруповання Денис Гарієв.

Також у війні проти України, за даними німецької розвідки, бере участь неонацистське угруповання «Русич» Олексія Мільчакова. Його пов'язують із приватною військовою компанією «Вагнера».

ПВК «Вагнера» — назва приватної військової компанії, про яку вперше стало відомо у 2014 році після участі її найманців у війні на Донбасі на боці бойовиків. Відтоді сліди ПВК помічали в Сирії, Лівії, Мозамбіку, Центральноафриканській Республіці тощо. кремль постійно використовує цю ПВК у своїх цілях, хоч і заперечує її існування.

Угруповання «Русич» відоме особливою жорстокістю, її учасники не беруть полонених. Її засновника Мільчакова називають садистом, він публікував фото того, як убиває цуценя. Також він неодноразово викладав фото з нацистською свастикою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали