22 Травня 2022
Новини

Українські захисники знищили російську установку «Тюльпан»

Українські захисники знищили російську установку «Тюльпан»
російську самохідну артилерійську установку (САУ) «Тюльпан», з якої рашисти зруйнували міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом, знищили українські захисники.

Про це пише управління стратегічних комунікацій Збройних сил України.

Там вказують, що російську САУ 2С4 «Тюльпан» бійці знищили в районі Рубіжного завдяки зливу її геолокації російськими пропагандистами.

«Це перше документальне підтвердження знищення САУ такого класу не лише у цій війні, а взагалі у сучасній історії», — зазначено у повідомленні.

Як пише українська розвідка, артилеристи Бригади швидкого реагування Нацгвардії та 24-ї ОМБр імені короля Данила спочатку виманили «Тюльпан» з ангара, а потім знищили його.

2С4 «Тюльпан» — радянський самохідний міномет калібру 240 мм. 2С4 «Тюльпан» призначений для знищення найбільш укріплених фортифікаційних споруд і здатний вести вогонь тактичними ядерними боєприпасами надмалої потужності.

Міномети 2С4 «Тюльпан» війська рф використовували під час штурму Луганського аеропорту у 2014 році та штурму заводу «Азовсталь» під час боїв за Маріуполь цього року.

Нагадаємо, на Луганщині російські окупанти 21 травня зруйнували Павлоградський міст, який з'єднував Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Це значно ускладнить евакуацію та завезення гуманітарних вантажів.

«Це вже вдруге. У липні 2014 року під час визволення Лисичанська бойовики підірвали проліт мосту під час відступу. Відтоді сполучення між двома стотисячними містами було ускладнене. Міст відновили у 2016 році. Сьогодні історія повторилася», — написав голова ОВА Сергій Гайдай.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни, луганськ
В тему