22 Травня 2022
Новини

У Маріуполі рашисти запровадили нову пропускну систему

У Маріуполі рашисти запровадили нову пропускну систему
російсько-окупаційні війська «запровадили» нову пропускну систему в Маріуполі та Маріупольському районі.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Для в’їзду в Маріуполь потрібно отримати перепустку на авто та пасажирів. Термін дії перепустки три дні, але вона одноразова.

Перепустку видають в Мангуші та Виноградному у пунктах фільтрації комендатура окупантів. Черга на отримання перепустки розписана вперед на декілька тижнів.

Для виїзду з Маріуполя автівкою потрібна перепустка на виїзд на авто та пасажирів. Термін та правила дії аналогічні. Перепустку видають у так званих райвідділках «мвс ДНР».

Для пересування Маріупольським районом (без в’їзду в Маріуполь) також потрібна перепустка, яку потрібно отримати в Мангуші. Тобто, проїзд з Мангуша до Ялти (або Урзуф) без перепустки неможливий. Термін та порядок дії аналогічний.

Для пересування в Маріуполі між адміністративними районами також потрібна перепустка на авто.

«Для тих, хто збирається відвідати Маріуполь, пам’ятайте: на зараз це дорога в один кінець», — заявив Андрющенко.

А для тих, хто збирається покинути Маріуполь у бік Запоріжжя, — є лічені дні до повного закриття проїзду в бік Бердянська.

Нагадаємо, місто опинилося в блокаді російських військ і фактично було знищене. Повністю зруйновані будинки 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо. За попередніми оцінками, у Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів. Частину мешканців примусово вивезли на територію невизнаної «ДНР» чи до росії.

За даними омбудсменки Людмили Денісової, тисячі маріупольців, які залишились у тимчасово окупованому місті, потерпають від голоду.

У перший тиждень травня за підтримки ООН Україна змогла евакуювати мирних жителів, які переховувалися на території заблокованого російськими окупантами заводу «Азовсталь». А 16 травня розпочалася операція з порятунку захисників Маріуполя, які тримали оборону на «Азовсталі».

Попри тисячі загиблих та зруйноване місто, російські пропагандисти та навіть ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі приїжджають до міста для створення картинки, що «життя в місті повертається».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему