19 Травня 2022
Новини

рашист розповів на суді, як вбив цивільного на Сумщині

рашист розповів на суді, як вбив цивільного на Сумщині

російського військового Вадима Шишимаріна, який вбив цивільного мешканця Сумщини, прокуратура просить засудити до довічного ув’язнення.

Він визнав провину і попросив пробачити його. Про це інфорує кореспондент УП із зали суду.

"Дорогою прапорщик Макєєв (російський військовий, який сидів за кермом автівки) побачив чоловіка, він розмовляв по телефону. Макєєв сказав, що він нас здасть, що він дзвонить військовим. І він наказав стріляти. Я не вистрілив. 

Потім інший військовослужбовець, який сидів справа від водія, розвернувся, почав приказним тоном мені наказувати, щоб я вистрілив. І аргументував це тим, що ми не доїдемо до наших військ, не викличемо підмоги, що нам загрожує небезпека. Я потерпілого в цей час не бачив. Я побачив його, лише коли ми з ним порівнялись, і я вистрілив короткою чергою. Тим самим я його вбив". - сказав рашист.

24 лютого Шишимарін разом з іншими російськими військовими вирушили з Бєлгородської області через кордон України. За словами росіянина, він не знав, що їде воювати, і мав сухпайок лише на 3 дні.

Вранці 28 лютого колона Шишимаріна їхала Сумщиною вбік росії, щоб вивезти поранених. Неподалік села Грінченкове їх атакували Збройні сили України і розбили колону. Після цього росіяни залишилися без транспорту і розділились на кілька груп. Шишимарін залишився ще з 4 чоловіками.

Між селами Чупахівка та Грінченкове вони помітили чоловіка на автомобілі Volkswagen і вирішили вкрасти транспорт. росіяни розстріляли автівку, її власнику вдалось втекти і сховатись.

Машину розвернули і поїхали до села Чупахівка. Вони планували дістатись до своїх військ. У селі військові побачили цивільного чоловіка, 62-річного Олександра Шеліпова, який говорив по телефону. Вирішили, що місцевий хоче здати їх українським захисникам. Тоді Шишимарін застрелив Шеліпова.

Після цього росіяни потрапили в засаду: з ними в бій вступили місцеві мисливці. Один із російським військових отримав поранення, його залишили на полі бою, і росіянин помер.

Росіяни сховались на фермі, де пробули до ранку, і наступного ранку здались місцевим разом зі зброєю.

Двох полонених росіян з цієї групи згодом обміняли. Ще один виступив свідком на суді. Також суд допитав дружину вбитого Катерину Шеліпову і їхнього сусіда.

Нагадаємо, 4 травня СБУ опублікувала відео зізнання окупанта Шишимаріна у вбивстві цивільних. 11 травня прокуратура повідомила, що його справу відправили в суд. Шишимаріна звинувачують у порушенні законів і звичаїв війни. Він визнав провину і розкаявся.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, суми, вбивство, суд
В тему