19 Травня 2022
Новини

Європарламент підтримав скасування мит на товари з України: що далі

Європарламент підтримав скасування мит на товари з України: що далі
На один рік на всі товари з України скасування на імпортних мит ЄС підтримав Європарламент.
Так у Європі хочуть підтримати українську економіку під час війни. Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

Лібералізацію торгівлі підтримали 515 депутатів, 32 проголосували проти та 11 — утримались. Депутати пропонують повністю скасувати ввізне мито на промислову продукцію, фрукти, овочі, сільськогосподарську продукцію тощо, а також антидемпінгові мита та захисні заходи щодо імпорту сталі.

Лібералізацію торгівлі мають запровадити на рік. Хоча прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер запропонував ЄС скасувати мита для України назавжди.

Тепер рішення Європарламенту має затвердити Рада ЄС. Після цього рішення мають опублікувати в Офіційному віснику ЄС — лише тоді тимчасове скасування мит запрацює.

Євросоюз є одним із найважливіших торговельних партнерів України. На ЄС припадало понад 40% загальної торгівлі України у 2021 році. Україна своєю чергою була 15-м за величиною торговим партнером ЄС, що становили приблизно 1,2% загальної торгівлі ЄС.

Україна та Велика Британія вже підписали угоду про скасування ввізних мит і тарифних квот у двосторонній торгівлі. Вона діятиме 12 місяців, але може бути продовжена за домовленістю між сторонами на новий термін. Згодом усі мита на українські товари на рік скасувала й Канада.

А Сполучені Штати на рік призупинили стягнення 232-х мит на українську сталь та вироби з неї, щоб підтримати металургійну галузь — одну з найважливіших у промисловості України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, європа
В тему

Останні матеріали