19 Травня 2022
Новини

США відмовляються постачати Україні реактивні системи залпового вогню

США відмовляються постачати Україні реактивні системи залпового вогню

Незважаючи на прохання Києва, США не постачають Україні реактивні системи залпового вогню, що здатні вражати цілі на дальній відстані.

Про це повідомляє Politico.

За їхніми словами, Білий дім побоюється, що така зброя буде використана для завдання ударів по російській території, що тільки розширить і затягне конфлікт.

Українська влада кілька місяців зверталася з проханням про надання такої зброї. Зокрема, президент Володимир Зеленський говорив про необхідність отримання американських систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS під час виступу перед лідерами «Великої сімки» на початку травня.

Співрозмовник видання у Білому домі заявив, що Україна та США продовжують обговорювати постачання зброї, але не всі види озброєнь можна надати швидко.

Протягом останніх місяців США негласно надали Україні радянської реактивні системи залпового вогню зі складів союзників, які все ще використовують старішу зброю. Але Київ хоче отримати точніші і найпотужніші американські системи, щоб зупинити просування російських військ на Донбасі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сша, зброя
В тему