18 Травня 2022
Новини

росіяни обстріляли школу фосфорними боєприпасами

росіяни обстріляли школу фосфорними боєприпасами
В Авдіївці Донецької області росіяни обстріляли школу забороненими фосфорними боєприпасами. 

Вона згоріла вщент, але обійшлося без постраждалих. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Під обстріл потрапила школа №1, де навчалися понад 200 дітей. Кириленко каже, що перед масштабним російським вторгненням у цей заклад часто приїжджали гості з різних куточків країни та з-за кордону, а тепер вона перетворилася на руїни.

Під час обстрілу у будівлі перебували лише чергові, їм вдалося врятуватися.У школі не було жодного військового, жодної військової техніки. «Просто росіяни, як завжди, цілеспрямовано нищать цивільну інфраструктуру», — каже Кириленко.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення росіяни на Донеччині пошкодили або зруйнували 416 закладів освіти, серед яких 181 дитсадок, 191 школу, 23 заклади професійно-технічної освіти і 21 університет.

Фосфорні снаряди містять запальну сполуку, температура горіння якої перевищує 800°C. Вони можуть вражати територію в кілька сотень квадратних метрів.

Ураження може викликати особливо тяжкі та болісні каліцтва або ж спровокувати повільну та болісну смерть. Для лікування цих поранень потрібен спеціально навчений медичний персонал, який під час роботи теж може отримати фосфорні рани. Крім прямих поранень, спричинених уламками від снарядів, такі боєприпаси можуть завдати ушкоджень опіками та через вдихання парів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк, школа
В тему

Останні матеріали