17 Травня 2022
Новини

рашисти намагаються прорвати кордон на Сумщині

рашисти намагаються прорвати кордон на Сумщині
Фото ілюстративне
Прикордонні райони Сумської області від ранку 17 травня обстрілюють з території росії.

Зараз триває бій в одному районі, окупанти намагаються прорвати кордон. Про це повідомляє оперативне командування «Північ» та голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

О 8:45 зафіксували 5 обстрілів зі сторони росії в районі Есмані, з 9:30 до 10:00 зафіксували 70 вибухів у напрямку села Бояро-Лежачі, що майже на кордоні з росією. О 10:10 зафіксовано шість вибухів у районі села Сопич — цей населений пункт від рф відділяє лише річка Клевень.

Станом на 14:00 триває бій на півночі Шосткинського району. Окупанти намагаються прорвати державний кордон у районі Середино-Буди.

Вздовж кордону палають пожежі, спричинені обстрілами.

Доповнено: о 15:17 голова Сумської ОВА уточнив, що прориву державного кордону не відбулося. Проте з території росії тривають провокаційні обстріли.

Нагадаємо, російських окупантів змусили відступити з області на початку квітня. Низка територій Сумщини місяць перебувала під окупацією, після звільнення українські правоохоронці фіксують, що там відбувалися катування, вбивства цивільних і було завдано значних руйнувань.

Попри відступ військ, із території росії відбуваються регулярні обстріли Сумської області. Наприклад, 16 травня окупанти прикривали з мінометів, гранатометів, кулеметів та автоматів прохід диверсантів. Між ними та прикордонниками стався бій, під час якого загинув український прикордонник Олександр Поповченко.

Крім того, зранку 17 травня окупанти завдали ракетних ударів по Охтирці. Щонайменше п'ятеро людей постраждали, пошкоджено низку будинків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, суми
В тему