17 Травня 2022
Новини

Встановили особу ще одного рашиста-ґвалтівника

Встановили особу ще одного рашиста-ґвалтівника

20-річного радіотелефоніста 30-ої окремої мотострілецької бригади Булата Фассахова підозрюють у ґвалтуванні жінок на Київщині.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

"Ідентифіковано ще одного підозрюваного в насиллі над жінками на Київщині. Це вже другий викритий російський ґвалтівник – 20-річний Булат Фассахов – радіотелефоніст гаубичного артилерійського дивізіону 30-ої окремої мотострілецької бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС рф", - написала Венедіктова.

За словами генпрокурорки, Київська обласна прокуратура спільно з СБУ викрили окупанта і повідомили йому про підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

Венедіктова додала, що у березні Фассахов разом із товаришем по службі увірвались до приватного будинку в селі Броварського району. Він наказав спільнику закрити всіх мешканців будинку в підвалі, крім однієї жінки. Залякуючи жертву зброєю та розправою над сім’єю, Фассахов її зґвалтував.

Через кілька днів воєнний злочин повторився. Цей же військовослужбовець разом з іще трьома зайшли вже до іншого будинку. Сім’ю вивели на вулицю, залишивши одну жінку, яку по черзі зґвалтували, погрожуючи вбивством.

Венедіктова додала що встановлення решти причетних до цих звірств триває.

"Якщо ви впізнали підозрюваного чи маєте інформацію про причетність цього військовослужбовця ЗС рф або його спільників до інших воєнних злочинів – сповіщайте на наш єдиний доказовий хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75", – підсумувала генпрокурорка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ, згвалтування, кримінал
В тему