16 Травня 2022
Новини

У росії кажуть, що домовилися вивезти захисників «Азовсталі» в ОРДО

У росії кажуть, що домовилися вивезти захисників «Азовсталі» в ОРДО

рашисти інформують, що домовилися про вивезення поранених українських військових із "Азовсталі" на окуповану територію.

Про це пише Інтерфакс із посиланням на Міноборони рф.

"16 травня внаслідок переговорів із заблокованими на території металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі представниками українських військовослужбовців досягнуто домовленості про вивезення поранених", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, у районі "Азовсталі" вже запроваджено режим тиші та відкрито гуманітарний коридор, яким поранені українські військовослужбовці доставляються до медичного закладу в окупованому Новоазовську (ОРДО).

З українського боку підтвердження цієї інформації поки немає. 

Нагадаємо, 15 травня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що російські військові застосували проти захисників на "Азовсталі" чи то запалювальні снаряди, чи то фосфорні бомби. Маріуполь російські війська заблокували майже на початку війни – 1 березня. З кінця квітня українські захисники Маріуполя заблоковані на заводі "Азовсталь": це представники полку Нацгвардії "Азов", морські піхотинці, прикордонники, поліцейські.

Мирних жителів з заводу евакуювали, але всі варіанти евакуації бійців росія відкидає, хоча Туреччина готова вивезти їх морем і гарантувати, що до кінця війни ті не братимуть участі в бойових діях в Україні.

У підземеллях заводу "Азовсталь", який штурмують російські військові, в антисанітарних умовах, без медикаментів, води та їжі залишаються близько 600 поранених. Українська влада заявляла, що намагається домовитися про евакуацію хоча б 60 найважчих.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему