16 Травня 2022
Новини

рашисти вдруге за день обстріляли Чернігівщину

рашисти вдруге за день обстріляли Чернігівщину
Прикордонні населені пункти на Чернігівщині росіяни обстріляли вдруге протягом 16 травня.

Про це повідомляє Оперативне командування «Північ».

Вранці військові повідомляли, що окупанти продовжують обстрілювати прикордонні населені пункти на Сіверському напрямку з території російської федерації. 

З 09:20 до 09:40 спостерігачі зафіксували 4 вибухи в бік населеного пункту Шалигине (Сумська область) та 20 вибухів у бік населеного пункту Миколаївка (Чернігівська область). 

Уже приблизно о 12:00 з території рф зафіксували ще один обстріл у бік населеного пункту Миколаївка. Усього з 09:20 до 12:10 зафіксували приблизно три десятки вибухів.

Орієнтовно о 12:20 з боку рф зафіксували 7 «приходів» у районі населеного пункту Грем’яч. За попередніми даними, працював міномет. Утрат серед особового складу немає.

У ДПСУ розповіли, що Сумщину окупанти обстрілювали з мінометів, гранатометів, кулеметів та автоматів. Під прикриттям вогню на територію області намагалися зайти російські диверсанти. Між прикордонниками та диверсантами був бій, і росіяни відступили з території України.

Унаслідок бою з диверсантами загинув прикордонник Олександр Поповченко. Він був інспектором прикордонної служби другої категорії, мав 10-річний досвід роботи, торік звільнився після завершення контракту. З початку повномасштабної війни Поповченко вирішив продовжити службу.

російських окупантів змусили відступити і з Чернігівщини, і з Сумщини. Проте з території росії відбуваються регулярні обстріли наших територій.

Наприклад, у ніч проти 13 травня окупанти завдали двох ракетних ударів по прикордонному пункту Очкине у Сумській області. А 12 травня росіяни завдали авіаударів по Новгород-Сіверському на Чернігівщині: троє людей загинули, ще 12 зазнали поранень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: чернігів, війна з Росією
В тему