16 Травня 2022
Новини

На Луганщині запасів газу вистачить лише на 2 місяці

На Луганщині запасів газу вистачить лише на 2 місяці
У Луганській області за нинішніх умов запасів газу вистачить приблизно на 2 місяці.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Наразі газом забезпечені 5 населених пунктів, із них три повністю, два — частково. Це 21 375 абонентів. Водночас є серйозні пошкодження на магістральних газогонам і розподільчих станціях на Донеччині, деякі з них закриті. Через це газу, що залишився у трубах і сховищах, вистачить Луганській області на 2 місяці.

Зараз у регіоні частково поновили мобільний зв'язок, якого не було понад тиждень. У частині Лисичанську відновлено світло. Але водопостачання немає по всій області — рятувальники за вчора розвезли 40 тонн води для цивільних.

Нагадаємо, російські війська продовжують наступ, щоб встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями. Триває наступ і бойові дії на Лиманському, Бахмутському та Курахівському напрямках.

15 травня відбувалися масовані обстріли Сєвєродонецька. З артилерії та систем залпового вогню били по Лисичанську, Привіллю, Новодружеську, Рубіжному, Воєводівці і Білогорівці. Внаслідок обстрілу сєвєродонецької лікарні двоє людей загинуло, ще 9 поранені, зокрема й одна дитина. У ніч проти 16 травня обстрілювали Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Наслідки зараз уточнюють.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ, газ
В тему

Останні матеріали