16 Травня 2022
Новини

Ще одна громада на Волині вийшла з УПЦ МП

Ще одна громада на Волині вийшла з УПЦ МП

На зборах парафіяльної громади Свято-Троїцької громади УПЦ МП села Сокіл Рожищенської громади одноголосно прийняли рішення про приєднання до Православної церкви України.

Захід організували у неділю, 15 травня, у сільському будинку культури, - пише Район.Рожище.

Вітальне слово узяв голова Рожищенської громади Вячеслав Поліщук. Він привітав рішення громади організувати збори та закликав до дотримання правопорядку. За безпекою громадян також стежили працівники відділення поліцейської діяльності міста Рожище.

Захід почали зі спільної молитви, яку проказали разом зі священниками ПЦУ – благочинним Рожищенської округи, протоієреєм Василем Шняком та військовим капеланом, отцем Миколаєм. Настоятель Свято-Троїцького храму УПЦ МП, отець Василь Дудар відмовився прийти на збори. За тим громада обрала голову, секретаря зборів та лічильну комісію. Далі на заході висловилися усі охочі.

Зокрема, виступив житель села Ігор Бойко. Він нещодавно ініціював збір підписів у селі за вихід із підпорядкування московському патріархатові. Син Ігоря – Владислав Бойко – нині проходить службу в Збройних силах України. Чоловік закликав підтримати його сина та усіх захисників України та приєднатися до Православної церкви України.

Також на зборах продемонстрували звернення захисників із села Сокіл, які нині боронять Україну у лавах ЗСУ. До односельців звернулися Микола Сасовський, Олександр Богачук, Анатолій Богачук, Алла Пушкарчук та Микола Гаврук. Усі вони попросили громаду приєднатися до ПЦУ. Під час відео люди не могли стримати сліз, особливо, коли чули вибухи...

За тим присутні на зборах почали голосування. За перехід до ПЦУ висловилися одноголосно, жодного голосу «проти», ніхто не став утримуватися. Згодом кожен підтвердив своє волевиявлення підписом – 173 голоси «за».

Голова лічильної комісії, староста села Олександр Сасовський, голова зборів Микола Сасовський у супроводі поліції поїхали до настоятеля храму Василя Дударя, аби запросити його підтримати рішення громади та приєднатися до ПЦУ. Також вони попросили священника приїхати до громади, яка чекала поблизу церкви, та відкрити храм. Священнослужитель зазначив, що залишиться вірним УПЦ МП.

Він сказав, що хоче відправити у храмі прощальну службу й тоді ж віддати парафіянам ключі від святині. Ця подія має відбутися у неділю, 22 травня. Тоді ж у присутності правоохоронців планують звірити майно церкви із попереднім його описом та оформити відповідні акти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: церква, Волинь, рожище, православна церква україни, упц мп
В тему