13 Травня 2022
Новини

Війна в Україні переходить у довготривалу фазу

Війна в Україні переходить у довготривалу фазу
росія не змогла знищити українську державу та змінити владу на своїх маріонеток, тому зараз війна переходить у нову довготривалу фазу.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Він розповів, що для перемоги у цій фазі війни необхідно ретельно планувати ресурси, уникати помилок, а також проєктувати нашу силу так, щоб ворог врешті-решт не витримав. Міністр наголосив, що хоча союзники вже почали надавати важке озброєння, на нас очікують надзвичайно складні тижні.

«У цей період ми будемо тримати оборону переважно власними силами проти оскаженілого від люті агресора», — написав Резніков.

За його словами, уже понад 1,5 тисячі українських воїнів навчаються чи найближчими днями розпочнуть опановувати техніку партнерів, аби потім повернутися інструкторами. Хтось, як артилеристи, одразу піде в бій.

«Поки важке іноземне озброєння урівноважить сили і забезпечить злам на користь України, мине час. Зараз його присутність точкова, це треба розуміти», — наголошує міністр оборони.

Нагадаємо, 26 квітня на американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині відбулася зустріч представників оборонних відомств понад 40 країн: ЄС, НАТО, держав Африки, Близького Сходу і Перської затоки, Азійсько-Тихоокеанського регіону. Організовували її США.

За її результатами створили консультативну групу з питань оборони України, яка діятиме на постійній основі та збиратиметься раз на місяць. Це дозволить оптимізувати і пришвидшити важливі процеси щодо отримання зброї, вдосконалити логістику, забезпечити оптимальну координацію.

Також на засіданні ухвалили стратегічне рішення переходу української армії на натівські калібри і техніку. 

Також на зустрічі погодили, що навчальні програми будуть масштабовані та поширені навіть на ті зразки озброєнь і техніки, щодо надання яких поки немає політичних рішень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали