13 Травня 2022
Новини

У Києві розпочався перший судовий процес проти рашиста, який вбив цивільного

У Києві розпочався перший судовий процес проти рашиста, який вбив цивільного

Солом'янський суд Києва розглядає справу російського військового Вадима Шишимаріна, якого звинувачують у вбивстві мирного жителя на Сумщині.

Росіянину загрожує 10-15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Це перший російський військовий, який постане перед судом.

Ґрати повідомляються, що процес відбудеться у відкритому режимі й почнеться 18 травня. Про це під час сьогоднішнього засідання оголосив суддя. Після цього Шишимаріна одразу вивели.

Як інформує генпрокурорка Ірина Венедіктова, за даними слідства, 21-річний окупант 28 лютого вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка на Херсонщині. Чоловік вів узбіччям дороги велосипед.

Перед цим колону Шишимаріна розбили Збройні сили України. Він разом із 4 іншими росіянами під час втечі обстріляв з автоматів приватну автівку, а потім захопив її, зазначає прокурорка.

На вкраденій машині з пробитими колесами окупанти заїхали у село. Дорогою вони, за даними слідства, побачили чоловіка, що повертався додому та говорив телефоном. Сержант отримав наказ від іншого військового вбити цивільного, щоб той не повідомив про них українським військовим.

Шишимарін здійснив декілька прицільних пострілів у голову 62-річного мирного жителя. Чоловік помер за декілька десятків метрів від свого будинку, пише Венедіктова.

Наразі окупант перебуває під вартою. Його обвинувачують у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу). За це йому загрожує 10-15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Перед цим СБУ опублікувала зізнання 21-річного Шишимаріна у розстрілах цивільних.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ, суми, суд
В тему