13 Травня 2022
Новини

Пошкоджений міст у Рубіжному та пожежі на Херсонщині: яка ситуація в областях станом на 13 травня

Пошкоджений міст у Рубіжному та пожежі на Херсонщині: яка ситуація в областях станом на 13 травня

У ніч проти 13 травня російсько-окупаційні війська продовжували обстрілювати низку областей України.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на 8:00.

Полтавщина: ввечері 12 російських ракет ударили по інфраструктурі Кременчука. Більшість — по нафтопереробному заводу. Одну з ракет збили ЗСУ, інші — поцілили в інфраструктуру міста.

Пожежу, яка виникла на нафтопереробному заводі, вдалося локалізувати. Постраждалих та загиблих немає.

Харківщина: у Харкові ніч минула відносно спокійною. Протягом доби внаслідок обстрілів Харкова було троє постраждалих.

Загалом по області обстрілювали Дергачі (2 поранених, одна людина загинула), Золочівський район (2 постраждалих), Балаклійський район (одна людина постраждала).

Луганщина: за добу був 31 обстріл. росіяни штурмують Сєвєродонецьк, Гірську та Попаснянську громади: зруйновано майже 60 будинків, пошкоджено міст у Рубіжному.

Були артобстріли Лисичанська та Сєвєродонецька приблизно о 23:00. У Лисичанську внаслідок обстрілів одна людина загинула. Деталі щодо наслідків обстрілів з’ясовуються.

Донеччина: вночі були артилерійські обстріли Авдіївки — пошкоджені житлові будинки, одна людина дістала поранення.

Поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки окупанти продовжують наступальні дії. Українські військові стримують їх на своїх позиціях. Противник зазнає нищівних втрат.

Не зменшується напруга на Лиманському напрямку та поблизу Святогірська. Постійні обстріли артилерією та авіацією. Значні руйнування. «Азовсталь» — під авіаційними, танковими, корабельними та артилерійськими ударами.

Херсонщина: ситуація стає критичнішою. В області проблема з лісовими пожежами. За попередніми даними, вогонь охопив понад 1 587 гектарів лісу.

Бойові дії тривають на кордоні з Миколаївщиною та Дніпропетровщиною. Окупанти продовжують укріплювати свої позиції та з території регіону ведуть обстріл сусідніх областей.

Внаслідок боїв — велика кількість пошкодженої інфраструктури, будинки мирних людей.

Миколаївщина: Миколаїв обстріляли з РСЗО (орієнтовно о 22:00 та 22:30). Під обстріл потрапили два інфраструктурні об’єкти, житлові будинки та територія лісу. Інформація щодо постраждалих та жертв з’ясовується.

Вдень і приблизно о першій ночі були обстріли, зокрема з авіації, у  Широківській громаді. За попередніми даними, пошкоджені житлові будинки, потерпілих немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему