12 Травня 2022
Новини

У Польщі випустили марки із Зеленським

У Польщі випустили марки із Зеленським
Марки із зображенням Володимира Зеленського випустив польський поштовий оператор.
Упродовж години їх розкупили. Про це повідомляє «Укрпошта».

Ініціатором випуску став депутат Краківської міськради Лукаш Вантух. Він також наклеїв одну з таких марок на листівку і надіслав її російському представнику в Польщі, «висловивши сподівання, що таке послання хоч трохи зіпсує йому сніданок».

Загалом виготовили 99 аркушів по 9 марок на кожному з них. Ціна одного набору — 4 500 злотих ( близько 30 000 грн).

В «Укрпошті» зазначають, що попит виявився настільки великим, що продаж було зупинено вже за годину. Усі зароблені гроші підуть на закупівлю гуманітарної допомоги для України.

Нагадаємо, в березні «Укрпошта» оголосила національний конкурс ілюстрацій на тему «Русский военный корабль, иди на х*й» — ця фраза-відповідь українських військових з острова Зміїний на погрози російського крейсера «Москва» та пропозицію здатися стала надзвичайно популярною. Пошта отримала майже 500 листів з ескізами для поштових марок, обрала 20 найбільш вдалих ілюстрацій та оприлюднила їх, щоб громадськість проголосувала за найкращий.

Загалом перший тираж марок з кораблем склав мільйон екземплярів, які дуже швидко розпродали, а пошта навіть була змушена ввести деякі обмеження на продаж цих марок.

22 квітня «Укрпошта» представила нову поштову марку із серії під назвою «Русскій воєнний корабль... ВСЬО» або «Russian Warship… DONE». Тираж становитиме 5 мільйонів примірників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: польща, війна з Росією, володимир зеленський
В тему