12 Травня 2022
Новини

Ситник став заступником голови НАЗК

Ситник став заступником голови НАЗК

Ексочільника НАБУ Артема Ситника своїм заступником 12 травня призначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Про це інформує пресслужба НАЗК.

"Ситник — людина з унікальним в умовах України досвідом. Повернення його до антикорупційного фронту України важливе для повного подолання корупційних ризиків у воєнний та післявоєнний час спільно з командами президента, уряду та парламенту", - сказав Новіков.

Ситник також виконуватиме обов’язки голови НАЗК у разі відсутності Новікова. У НАЗК ексглава НАБУ відповідатиме за такі напрями:

  • координація взаємодії з правоохоронними органами та органами прокуратури, у тому числі забезпечення розгляду обґрунтованих висновків про злочини, виявлення активів осіб, причетних до військової агресії проти України;
  • запобігання та врегулювання конфлікту інтересів;
  • моніторинг та контроль за виконанням актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Нагадаємо, повноваження Ситника на посаді директора НАБУ спливли 16 квітня, коли завершився 7-річний термін, визначений законом. Із цього моменту обов'язки очільника НАБУ, до обрання нового директора, виконуватиме перший заступник директора НАБУ Гізо Углава.

Навесні 2022 року має відбутися конкурс з обрання директора НАБУ. Антикорупційники раніше застерігали, що чинна влада спробує затягнути цей процес за тією ж схемою, за якою вже понад рік перешкоджає обранню нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Корупція
В тему