11 Травня 2022
Новини

росіяни будуть шоковані місцем удару, який найближчим часом завдадуть ЗСУ, – радник глави МВС

росіяни будуть шоковані місцем удару, який найближчим часом завдадуть ЗСУ, – радник глави МВС

Радник голови МВС Віктор Андрусів зазначає, що ситуація на фронті змінюється після того, як ЗСУ почали отримувати озброєння від західних партнерів.

У коментарі "24 каналу" він розповів, що нова зброя дозволить українському війську йти у контрнаступ.

Щодо звільнення Херсону, то він зазначив, що стоїть питання в ціні цього наступу: "Чим краще ми його підготуємо, то менші жертви понесемо".

"Робота ця є й не тільки у напрямку Херсону. Думаю, найближчим часом росіяни будуть шоковані від місця удару, який нанесуть наші Збройні сили. Ситуація змінюватиметься від того, як ми посилюватимемось західним озброєнням", – підкреслив радник голови МВС.

Андрусів зазначив, що на Харківському напрямку, де ЗСУ пішли у контрнаступ, вже видно результати перших надходжень військової допомоги. Цей контрнаступ дозволяє відсунути росіян від Харкова й вони більше не зможуть з артилерії обстрілювати житлові квартали. А на заході області окупанти можуть виявитися відрізаними від постачання.

Андрусів вважає, що ключова мета росії у цій війні – це оточити українські війська в операції Об'єднаних сил. Однак зараз у них немає достатніх сил для цього. Він пояснив, що зараз просування окупанти досягають ціною стирання населених пунктів, коли вже українським солдатам навіть немає де оборонятись. Це займає у рашистів тижні й просто фізично вони так воювати не можуть довго. Тому він очікує, що через тиждень чи 10 днів вони змінять свою тактику.

"Я це називаю повзуча окупація. Вони перестануть атакувати по всіх фронтах, а зосереджуватимуться на кожному окремо й повільно", – сказав він.

Радник додав, що росіяни точно вже відмовились від якихось захоплень України. Крім цього, за його словами, найближчим часом вони ще відмовляться від сухопутних коридорів до придністров'я і фактично до кінця травня зосередяться на тих рубежах, які вони захопили.

"Їхня логіка така, що утримуємо захоплене й видаваймо це за перемогу", – додав Андрусів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему