11 Травня 2022
Новини

На Харківщині ЗСУ звільнили ще один населений пункт

На Харківщині ЗСУ звільнили ще один населений пункт
На Харківщині ЗСУ звільнили населений пункт Питомник, тому підрозділи рашистів перейшли до оборони на цьому напрямку, щоб уповільнити темпи наступу українських військ.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за 11 травня.

Про звільнення Питомника вчора, 10 травня, інформував спецпідрозділ KRAKEN — тепер інформацію офіційно підтвердили в Генштабі. У спецпідрозділі зазначали, що українська армія повністю контролює селище та продовжує відтісняти російських окупантів до кордону з рф.

Генштаб зауважує, що на переважній більшості тимчасово зайнятих територій Харківської області окупанти глушать мережі стільникового зв’язку, щоб унеможливити передачу інформації про переміщення російських військ. Місцеві жителі багатьох населених пунктів залишаються без електроенергії та води, а виїжджати на підконтрольну Україні територію окупанти забороняють.

Нагадаємо, наприкінці квітня у результаті наступу підрозділи Сил оборони України на Харківщині відновили контроль над низкою населених пунктів: зокрема, звільнили селища Верхня Роганка, Руська Лозова, Слобідське та Прилесне.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 5 травня повідомив, що українські військові перейшли в контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках. 7 травня ЗСУ звільнили Циркуни, а 10 травня ще 4 населені пункти — Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, збройні сили україни, війна з Росією
В тему