11 Травня 2022
Новини

Anonymous зламали російську відеоплатформу RuTube

Anonymous зламали російську відеоплатформу RuTube

Хакери Anonymous заявили, що російський відеохостинг Rutube "зник назавжди".

Він вже понад дві доби не працює після кібератаки, завданої відеохостингу 9 травня. Ймовірність його відновлення дуже мала. Про це йдеться у повідомленні Anonymous у Twitter.

"Майже 75% баз даних та інфраструктури основної версії та 90% резервних копій та кластера для відновлення баз даних серйозно постраждали, що означає, що Rutube, ймовірно, зник назавжди", — йдеться у повідомленні.

Видання The Village з посиланням на джерело, близьке до команди Rutube, пише, що атака почалася близько п'ятої ранку 9 травня. В результаті дій хакерів був "цілком видалений код сайту", і тепер відеосервіс "не підлягає відновленню".

За словами джерела, зазвичай на такий випадок передбачені бекапи, але в конкретній ситуації проблема, мабуть, у тому, що в сервісі досі не розуміють, чи має хакер, як і раніше, доступ до системи чи вже ні.

"Відеоконтент в результаті атаки не постраждав. На думку джерела, така кібератака стала можлива через витік кодів доступу до сайту", — йдеться у повідомленні.

Команда Rutube у своєму Telegram-каналі зазначила, що кібератака була найпотужнішою за час існування ресурсу і водночас заперечила втрату первинного коду сайту.

"Інформація щодо втрати первинного коду сайту не відповідає дійсності. Важливо розуміти, що відеохостинг – це петабайти даних архівів та сотні серверів. Відновлення вимагатиме більше часу, ніж припускали інженери", — йдеться у повідомленні.

У Rutube заявили, що первинний код доступний, бібліотека ціла і зараз триває процес відновлення баз на частині серверів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, росія
В тему