11 Травня 2022
Новини

На Херсонщині та Миколаївщині рашисти катують та розстрілюють активістів

На Херсонщині та Миколаївщині рашисти катують та розстрілюють активістів
На захоплених територіях Херсонської та Миколаївської областей росіяни катують активістів, а за відмову співпрацювати — розстрілюють.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

Українські військові розповідають, що на окупованих територіях Херсонщини та Миколаївщини росіяни разом із нав’язуванням ідеології «русского мира» вдаються до тотального мародерства. Зокрема, вони вивозять до росії зерно, техніку і майно.

Крім того, виїзди з окупованих населених пунктів зараз заблоковані. У командуванні кажуть, що населення росіян не підтримує, тому вони тиснуть погрозами і брехнею.

Нагадаємо, російські війська тимчасово взяли під свій контроль Херсон і низку населених пунктів Херсонської та Миколаївської областей. За даними Генштабу ЗСУ, росіяни хочуть вийти до адмінмежі Херсонщини. Оперативне командування «Південь» повідомляє, що окупанти наразі не ведуть активних бойових дій на лінії зіткнення.

За інформацією розвідки України, росіяни збираються провести голосування на «референдумі» зі створення псевдореспубліки «ХНР» та визнання окупаційної влади. Для цього нібито друкували бюлетені, бланки, брошури, плакати й буклети. Однак «референдуму» досі не відбулось.

Водночас у МВС України вважали, що путін 9 травня може оголосити про анексію тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. А втім, на параді у москві путін про таке не сказав.

А вже 11 травня окупаційна влада тимчасово захопленої Херсонщини заявила, що планує звернутися до володимира путіна з проханням приєднати регіон до росії.

Крім цього, російсько-окупаційні війська планують примусову мобілізацію мешканців Херсонщини для війни з Україною. Але навіть попри окупацію місцеві жителі виходять на акції протесту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, миколаїв, війна з Росією
В тему