11 Травня 2022
Новини

Яка ситуація в областях України станом на 11 травня

Яка ситуація в областях України станом на 11 травня

У ніч проти 11 травня низку областей України рашисти продовжували обстрілювати, зокрема били по всіх вільних містах Луганщини.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на 8:00.

Під час ударів по Луганщині отримала пошкодження школа-інтернат для дітей з інвалідністю у Гірському, яка мала новий ремонт та сучасне обладнання. Дітей та персонал заздалегідь евакуювали. У Сєвєродонецьку пошкоджено магістральний газопровід, місто залишилось без світла, води та газу.

Чернігівщина: ніч минула спокійно. Проте ввечері 10 травня та вранці 11 травня росіяни обстріляли Городнянський район. За попередньою інформацією, жертв немає.

На Дніпропетровщині була нічна повітряна тривога. Окупанти стріляли на межі з Херсонщиною: влучили у поля у Зеленодольській та Широківській громадах. Обійшлося без жертв та пошкодженої інфраструктури.

Нічних обстрілів по Харкову не фіксували. Протягом доби збільшилася інтенсивність обстрілів Харківського району: 6 поранених. У Лозівському та Ізюмському районах — 2 постраждалих, а в Куп'янському районі одна людина загинула. На Ізюмському напрямку окупанти готують нові спроби наступу, але ЗСУ продовжують тримати позиції.

На Донеччині в районі села Новомихайлівка були неодноразові спроби прориву, без успіху. Вночі в районі Світлодарська росіяни застосували фосфорні боєприпаси. З прифронтової зони продовжують евакуацію людей. Попри постійні обстріли, бомбардування і штурми, продовжує триматися «Азовсталь» у Маріуполі.

На Херсонщині протягом 10 травня та у ніч проти 11 травня чули багато вибухів. Найважча ситуація залишається у населених пунктах, які межують із Миколаївською та Дніпропетровською областями. 

На території області є загоряння лісів, окупанти не пропускають нікого на гасіння пожеж. Десятки сіл та селищ залишаються без світла і води. В’їзду та виїзду звідти росіяни не дають.

На Миколаївщині ніч минула відносно спокійно. Вдень 10 травня були обстріли у Березнегуватській і Снігурівській громадах, сіл Новоруське (згоріло 2 житлових будинки) та Зоря. В акваторії біля міста Очаків обстріл влучив у цивільну баржу, постраждалих немає. Також окупанти вдарили по околицях Миколаєва, руйнувань та постраждалих не зафіксовано, горіла трава.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему