10 Травня 2022
Новини

Справу Киви передали до суду

Справу Киви передали до суду
Справу щодо екснардепа Іллі Киви 10 травня передали до суду після того, як ДБР завершило слідство.
Політику загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Слідчі встановили, що Кива на території росії взяв участь в одному з пропагандистських шоу та публічно закликав вище керівництво рф до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Крім того, він пропонував фізично усунути президента України та інших високопосадовців, а також закликав вести агресивну війну на території України.

Киву обвинувачують у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширенні комуністичної символіки. 

ДБР нагадує, що раніше слідчій суддя надав дозвіл на заочне досудове розслідування щодо Киви. Його вже оголосили у міжнародний розшук.

До слова, ще до активної війни він виїхав з України, і після повномасштабного вторгнення брав участь в ефірах пропагандистських російських медіа. Проте навіть коли Ілля Кива був народним депутатом, він неодноразово підігрував російській пропаганді.

Зокрема, він виправдовував анексію Криму, виступав за злиття України з росією, а наприкінці січня назвав імовірне вторгнення рф «звільненням». Зрештою 19 квітня російські ЗМІ повідомили, що Кива просить росію про політичний притулок і громадянство.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, ілля кива, суд, дбр
В тему

Останні матеріали