10 Травня 2022
Новини

В Ізюмі під завалами будинку знайшли тіла 44 людей

В Ізюмі під завалами будинку знайшли тіла 44 людей
Фото ілюстративне
На Харківщині в тимчасово окупованому Ізюмі під завалами п’ятиповерхівки, яку рашисти знищили ще на початку березня, знайшли тіла 44 людей.

Про це заявив голова ОДА Олег Синєгубов.

«Це черговий жахливий воєнний злочин російських окупантів проти мирного населення! Ми фіксуємо кожен, і за кожен вони заплатять!» — заявив він.

На початку квітня Ізюм опинився під російською окупацією. росіяни використовують місто як плацдарм для подальших спроб наступу, зокрема на Донецьку область. Як пише The New York Times, в Ізюм навіть приїздив начальник генерального штабу рф валерій герасимов, щоб керувати звідти російським вторгненням.

У Генштабі ЗСУ регулярно повідомляють, що російські війська намагаються просуватись на Ізюмському напрямку, але українські військові відкидають їх.

Голова Ізюмської ВЦА Степан Масельський раніше нам розповідав, що тривають постійні обстріли Ізюма, зокрема по об'єктах інфраструктури. Наприклад, у Барвінківській територіальній громаді за останні дні розбомбили щонайменше дві школи.

«Рятувальники працюють постійно. Працюємо над відновленням електро- та газопостачання. Але людям важко, оскільки постійні обстріли, увесь час є загроза життю», — розповів Масельський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків, смерть
В тему