10 Травня 2022
Новини

На «Азовсталі» все ще залишаються цивільні

На «Азовсталі» все ще залишаються цивільні

На території заводу "Азовсталі" залишається ще понад 100 цивільних. Евакуацію потрібно продовжити.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко. Загалом у Маріуполі, за його даними, залишається до 100 тисяч людей.

Складно проходить процес евакуації до нього долучена велика кількість людей. Сама евакуація триває по декілька днів. Однією з причин є "фільтраційні табори" окупантів, – повідомив Кириленко.

За його словами, авіація та артилерія російських військових постійно обстрілює "Азовсталь".

До слова, в інтерв'ю 24 каналу екскомандир полку захисників Маріуполя Максим Жорін теж повідомив, що у заблокованих завалами бомбосховищах "Азовсталі" досі можуть перебувати цивільні.

Річ у тім, що є декілька обвалених бомбосховищ, які через постійні обстріли неможливо розблокувати й перевірити, скільки там взагалі людей залишилось живих й скільки їх там було загалом. Тому зараз ми не можемо точно стверджувати, скільки ще людей залишилось на території заводу "Азовсталь", – пояснив військовий.

Максим Жорін також наголосив, що світ не усвідомлює, що у Маріуполі буквально відбувається геноцид – росіяни вже вбили тисячі українців й зараз намагаються знищити тих, кого вони оточили.

Поки міжнародні організації та світові лідері зволікають, там помирають люди.

Екскомандир полку захисників Маріуполя також зазначив, що вірить у можливість евакуації медиків, поранених та військових з "Азовсталі".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією, маріуполь
В тему

Останні матеріали