9 Травня 2022
Новини

Йому були лише 33: помер український чемпіон Паралімпійських ігор

Йому були лише 33: помер український чемпіон Паралімпійських ігор

Перестало битися серце відомого українського плавця-паралімпійця, багаторазового чемпіона та призера міжнародних змагань Дениса Дуброва.

У віці 33 років помер майстер спорту України міжнародного класу, 11-разовий призер Паралімпійських ігор Денис Дубров. Про це повідомляє Федерація плавання м. Дніпро на своїй сторінці у Facebook.

Причини смерті не зазначаються.

"Федерація плавання міста Дніпро висловлює глибокі співчуття сім'ї та близьким, всьому плавальному співтовариству нашої країни. У віці 33 років помер відомий український плавець Денис Дубров", - йдеться у повідомленні.

Денис Дубров - чемпіон та призер літніх Паралімпійських ігор.  Він виграв 8 нагород на Іграх-2016 у Ріо, а також три медалі - у Токіо-2020.

Він виступав у класі S10, а тоді S8 (ураження опорно-рухового апарату). До нього належать спортсмени з ампутованими кінцівками та ті, що мають церебральний параліч.

Загалом у кар'єрі Дубров виграв 4 золоті медалі Паралімпійських ігор, а також був дворазовим чемпіоном світу серед паралімпійців та 4-разовим чемпіоном Європи.

Крім цього, Дубров - чинний рекордсмен України на дистанції 200 метрів комплексним плаванням. 2016 року Денис був нагороджений орденом "За заслуги" III ступеню.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, смерть, спорт
В тему