7 Травня 2022
Новини

росія 9 травня може завдати масованого обстрілу ракетами

росія 9 травня може завдати масованого обстрілу ракетами

В МВС вважають, що країна-агресор 9 травня може завдати масованого обстрілу ракетами по всій Україні.

Про це 24 каналу повідомив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

За його словами, навіть самі росіяни використовують фразу “влаштувати кривавий феєрверк”, тобто є ймовірність, що вони випустять безліч ракет по Україні.

Також можлива діяльність диверсійно-розвідувальних груп у регіонах. Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, а також Центр протидії дезінформації РНБО.

«Залишається висока ймовірність застосування ворогом ракетних обстрілів та підривів об’єктів на території держави. Також можлива протиправна діяльність диверсійно-розвідувальних груп у регіонах. Окрім того, використовуючи як проросійські сили, так і кримінальні елементи, ворог може вжити спроби щодо штучного створення інцидентів, які можуть бути використані для антиукраїнської пропаганди», – повідомив Ігор Клименко.

Центр протидії дезінформації при РНБО України водночас закликав громадян під час 8-9 травня бути особливо уважними до сигналів повітряної тривоги.

«Оскільки російські війська не можуть похвалитися вагомими здобутками на фронті до Дня перемоги, підвищується ризик масованих обстрілів українських міст в ці дні. Тому закликаємо особливо уважно реагувати на сигнали повітряної тривоги, а також дотримуватись правил в разі запровадження комендантської години», – вказано у повідомленні Центру протидії дезінформації.

За словами глави Нацполіції, 8 травня, у День пам’яті та примирення, заплановано проведення понад 200 заходів у 21 регіоні держави. Публічну безпеку під час заходів забезпечуватимуть понад 3,8 тисячі правоохоронців – поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії.

9 травня, у 77 річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, заплановані заходи у шести регіонах держави. Публічну безпеку та порядок забезпечуватимуть понад 5 тисяч правоохоронців.

Також напередодні усіх заходів вибухотехніки та кінологи обстежуватимуть місця проведення заходів, а наряди поліції будуть присутні на заходах, щоб не допустити використання забороненої законодавством про декомунізацію символіки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, свято
В тему