7 Травня 2022
Новини

ДБР заблокувало схему, за якою на рф і рб відмивалися мільйони доларів

ДБР заблокувало схему, за якою на рф і рб відмивалися мільйони доларів

Державне бюро розслідувань заблокувало схему, через яку на росію та білорусь відмивалися мільйони доларів.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Бюро вийшло на групу зловмисників під час проведення фільтраційних заходів громадян Росії та можливих учасників ДРГ. Його організатори мали по декілька паспортів на різні прізвища.

Викрита організаційна група намагалася заробити в умовах агресії Росії проти України. Ділки організували незаконне виведення з країни коштів російського та білоруського бізнесу, які могли бути націоналізовані та спрямовані на потреби ЗСУ.

Під час активної фази війни Росії проти України вони вирішили надавати послуги з нелегального виведення коштів «контрагентів» з нашої держави через механізм так званих «перестановок» готівки.

Тільки протягом декількох місяців 2021 року через фіктивні фірми було переведено в готівку понад 110 млн гривень.

У ході проведення обшуків за місцями проживання та в офісах учасників злочинної групи було вилучено близько $1,5 млн та €150 тис.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ознаками вчинення криміналь У межах кримінального провадження, розпочатого за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) КК України, тривають слідчі дії.

Також встановлюються посадові особи у реєстраційних та інших органах влади, які сприяли видачі фальшивих документів. них правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) КК України, тривають слідчі дії. Також встановлюються посадові особи у реєстраційних та інших органах влади, які сприяли видачі фальшивих документів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, дбр, гроші, росія, білорусь
В тему

Останні матеріали