6 Травня 2022
Новини

Депортованих на окуповані території українців змушують отримувати «паспорти» «ЛНР»

Депортованих на окуповані території українців змушують отримувати «паспорти» «ЛНР»
«Громадянство» самопроголошених «республік» змушують отримати українців, яких примусово вивезли на тимчасово окуповані території.

У разі відмови людям погрожують репресіями. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

У тимчасово окупованому місті Сорокіне на Луганщині окупанти почали оформлення «паспортів» невизнаної «ЛНР» для депортованих українців. За даними розвідки, люди погоджуються на такі умови, адже залишились без домівок і грошей, а єдина можливість отримати виплати в рублях, продуктові набори та медичну допомогу — отримати «паспорт» невизнаної «республіки».

З людьми проводять так звані профілактичні бесіди. Їм повідомляють, що у разі відмови від «громадянства» «республіки» вони втратять будь-які засоби для існування та будуть репресовані.

За даними розвідки, більшість співробітників «правоохоронних органів "ЛНР"» наразі відправили в зону бойових дій на Донеччині, Запоріжжі та Херсонщині. А от «новобранці» не мають практично жодного досвіду служби, тож з 1 травня «патрульні міліції "ЛНР"» припинили перевіряти приватні автівки та особисті документи на блокпостах біля Сорокиного.

Зазначимо, що у росії хизувались, що від початку війни депортували з України на території невизнаних «республік» або на територію рф до 1,1 мільйона людей, зокрема 200 тисяч дітей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, днр, лнр
В тему