5 Травня 2022
Новини

На Запорізькій ТЕС закінчилося вугілля: зупинили роботу

На Запорізькій ТЕС закінчилося вугілля: зупинили роботу
Через окупацію рашистами Енергодару на територію Запорізької теплової електростанції неможливо поставити вугілля, тому зупинили її роботу.

Про це повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов, пресслужба ДТЕК.

Орлов підкреслив, що зупинка роботи ЗаТЕС не відобразиться на населенні міста у розрізі надання комунальних послуг. Тепло-, енерго та водопостачання в Енергодарі переведено на ЗАЕС. У холдингу ДТЕК, до якого входить ЗаТЕС, зазначили, що вже координують свої дії з НЕК "Укренерго", профільним міністерством та відповідними держорганами. 

Водночас можливе зниження температури гарячої води на кілька градусів, додав міський голова.

"На жаль, це вимушений крок - на підприємстві закінчилося вугілля. І організувати його регулярні поставки немає можливості. Це пов’язано і з окупацією нашого міста, і з логістичними складнощами через постійні бойові дії на півдні України, зруйновані об’єкти інфраструктури, мости та ділянки залізної дороги", – повідомив Орлов. 

Вугілля не постачається на ТЕС з кінця лютого, зазначили у ДТЕК. Понад два місяці станція працювала в штатному режимі на вугіллі, що було накопичено на складі. Із виснаженням запасів ТЕС перейшла на режим підтримки життєзабезпечення тільки власних потреб станції. 

Персонал теплової станції тимчасово переведений на вимушений простій. У компанії переконують, що роблять все можливе для підтримки колективу станції та забезпечення людям виплати заробітної плати. 

ЗаТЕС (входить до ДТЕК Ріната Ахметова) – найпотужніша тепловоелектростанція України разом із Вуглегірською ТЕС (Донеччина).

Раніше через війну та логістичні перепони були змушені призупинити генерацію ряд інших державних та приватних ТЕС та ТЕЦ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, запоріжжя
В тему