5 Травня 2022
Новини

росіяни переодягнуть маріупольців у форму ЗСУ для «параду полонених» на 9 травня

росіяни переодягнуть маріупольців у форму ЗСУ для «параду полонених» на 9 травня

У Маріуполі майже 2 000 чоловіків рашисти хочуть переодягнути в українську форму і залучити до проведення "параду полонених" 9 травня.

Цивільних окупанти тримають у так званій фільтраційній в’язниці. Про це інформує радник мера Маріуполя Петро Андрюшенко в ефірі національного марафону, - пише УП.

"Маємо інформацію, що на сьогодні майже 2 тисячі чоловіків утримують у фільтраційній тюрмі. Це село Безіменне і Козацьке. Вони були вивезені з Маріуполя майже 4 тижні тому. Цих чоловіків утримують і їм кажуть, що їх переодягнуть в українську форму і залучать до так званого "параду полонених" у Маріуполі, бо справжніх полонених у них не вистачає. Це буде така гротескна масовка для створення чергової пропагандистської картинки", - сказав Андрющенко.

Він додав, що підготовка окупантів до святкування дня Перемоги у Маріуполі триває. Зокрема, 4 травня в місті навіть були куратори по Маріуполю від росії – заступник адміністрації президента рф та генеральний секретар "єдиної росії".

Радник мера додав, що вони "встановили навіть оце опудало жінки з прапором", тобто "підготовка до цього мракобісся" триває.

Зокрема, у центрі міста, де готується "парад на кістках маріупольців", працює важка техніка з росії, яка розбирає звали. Також до розбору завалів залучили велику кількість мешканців, яких змусили працювати за їжу.

Пізніше Андрющенко повідомив, що влада Маріуполя отримала відео з фільтраційної в’язниці у селі Безіменне.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему