5 Травня 2022
Новини

Анатолія Шарія затримали в Іспанії

Анатолія Шарія затримали в Іспанії
В Іспанії 4 травня правоохоронні органи затримали проросійського пропагандиста, відеоблоґера Анатолія Шарія, якого в Україні підозрюють у держзраді.

Про це повідомляє СБУ.

Зазначають, що затримання відбулось завдяки взаємодії СБУ, Офісу генпрокурора та міжнародних партнерів, а також завдяки «багаторівневій спецоперації українських правоохоронців».

Шарія підозрюють за двома статтями: про держзраду (ст. 111 Кримінального кодексу) та порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності тощо (ст. 161 ККУ).

За даними СБУ, він здійснював діяльність на шкоду нацбезпеці України в інформаційній сфері. У спецслужби є підстави вважати, що Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Нагадаємо, в серпні 2021-го Володимир Зеленський підписав санкції проти Анатолія та Ольги Шаріїв, мами останньої Алли Бондаренко та головреда проросійського видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

16 лютого 2022-го санкції проти Шарія та Гужви розширили. Відтоді блокується доступ не лише до доменів сайтів «Страна.ua» та «Шарій.Нет», але й сайтів, аналогічних за змістом. Ідеться про сайти-«дзеркала», на яких після запровадження санкцій могли працювати заблоковані медіа.

7 березня стало відомо, що в Україні заблокували YouTube-канал Анатолія Шарія, а також канал Ольги Шарій та канал «Дубль». У Facebook сторінки Шарія теж недоступні.

Крім того, у березні РНБО призупинила на час війни діяльність низки проросійських партій, зокрема «Партії Шарія». А вже 3 травня Верховна Рада загалом заборонила проросійські партії в Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, іспанія, анатолій шарій
В тему