4 Травня 2022
Новини

Три українські фарм-компанії ведуть бізнес з росією

Три українські фарм-компанії ведуть бізнес з росією

Три топові українські дистрибуторські фарм-компанії ведуть бізнес з росією безпосередньо або через міжнародні фарм-компанії.

За даними експерта Агентства моделювання ситуацій Олексія Голобуцького, йдеться про «БаДм», «Оптіма-фарм» та «Вента».

Він повідомив, що «БаДм», як найбільший дистрибутор України, співпрацює з 300 фарм-виробниками, у тому числі і з тими, що продовжують працювати в росії, а саме: Sanofi, Berlin-Chemie, Reckitt Benckiser, KPKA, Gedeon Richter , Abbott, Ranbaxy, Stada і так далі.

"Тобто "БаДм", як і його колеги з інших країн, намагаються всидіти на двох стільцях - і в Україні, і в росії", - вважає експерт.

Оптима-фарм серед постачальників також має міжнародні компанії, які не пішли з росії, при цьому інформацію про своїх постачальників Оптима-фарм приховує. Власник цієї компанії Богдан Губський був членом партії Віктора Медведчука та Блоку Юлії Тимошенко.

Зрештою, «Вента» не лише працює з міжнародними компаніями в росії – нею володіють громадяни Німеччини Генріх та Ганна Ріттер, а також російський фарм-дистриб'ютор «Катрен».

Голобуцький закликав пред'являти однакові вимоги і до іноземних компаній, і до українських, оскільки всі вони, «так чи інакше співпрацюючи з росією, роблять свій внесок у знищення України та її громадян».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Бізнес, росія, ліки
В тему