3 Травня 2022
Новини

Мета - Голодомор: рашисти літаками розбомбили елеватор у Рубіжному

Мета - Голодомор: рашисти літаками розбомбили елеватор у Рубіжному
Фото ілюстративне
У Рубіжному росіяни літаками розбомбили елеватор, який міг зберігати 30 тисяч тонн зерна одночасно.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай із посиланням на супутникові знімки компанії Planet Lab.

Елеватор відкрили у 2020 році. Супутникові знімки свідчать, що на нього скинули потужні авіабомби. За словами Гайдая, на підприємстві була лабораторія з найсучаснішим обладнанням, серед якого експрес-аналізатор, який забезпечував точні та швидкі аналізи всіх культур.

Також там була зерносушарка потужністю 1500 тонн на добу, сепаратор, автоваги та автоматичний пробовідбірник. «рашисти хочуть влаштувати Голодомор», — вважає Гайдай.

Він каже, що в окупованих містах вже зафіксували випадки вивезення зерна в росію, а в Сєвєродонецьку раніше знищили всі продуктові склади.

За словами Гайдая, кількість обстрілів окупантів щодня збільшується, а евакуація людей у безпечніші регіони України — триває. Лише за минулу добу, 2 травня, росіяни 25 разів відкривали вогонь по містах Луганської області. Найбільше руйнувань у Гірській громаді, де 10 будинків згоріли в Оріховому та 2 — в Золотому. 

Також росіяни щоночі намагаються штурмувати Рубіжне та Попасну і взяти їх під свій контроль. Проте завжди без успіху і з втратами.

Упродовж 2 травня українські військові угруповання успішно відбили 12 атак ворога на Донецькому та Луганському напрямках, а також завдали втрат російсько-окупаційним військам.

Українці знищили 6 російських танків, 5 артилерійських систем, 22 одиниці бойової броньованої техніки та 8 автомобілів ворога, а також збили 5 безпілотників типу «Орлан-10».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ, сільське господарство, їжа, економіка
В тему