2 Травня 2022
Новини

Звірства у Бучі: прокуратура оголосила першу підозру

Звірства у Бучі: прокуратура оголосила першу підозру
Керівник підрозділу росгвардії Сергій Колоцей, який, за даними слідства, вбив чотирьох беззбройних чоловіків та катував ще одного цивільного в Бучі, отримав підозру.

Про це повідомляють генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та журналісти «Слідства.Інфо», які допомагали слідчим ідентифікувати Колоцея.

За її словами, правоохоронці встановили, що Колоцей вбив чотирьох цивільних у Бучі 18 березня. А вже 29 березня він катував ще одного чоловіка, змушуючи його зізнатися у підривній діяльності проти російської армії.

За даними слідства, Колоцей забрав проукраїнськи налаштованого чоловіка «на підвал», де бив його руками, прикладом автомата та гардою ножа. Після цього чоловіка вивезли нібито на місце страти, де вистріли біля його вуха. Крім того, потерпілого змушували нюхати тіло мертвої людини, кажуть правоохоронці.

Відтак Колоцею оголосили підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, поєднаних з умисними вбивствами. За це загрожує від 8 років тюрми до довічного ув'язнення. Зараз слідчі перевіряють причетність цього купанта до інших вбивств у Бучі.

За даними «Слідства.Інфо», Колоцей — 35-річний білорус, який народився і виріс у місті Мозир. Він займався єдиноборствами та навіть виступав на локальних змаганнях. Чоловік у соцмережах пише, що переїхав до Москви. Зрештою цей росгвардієць разом з іншими підрозділами рф приїхав воювати на територію України.

Нагадаємо, 31 березня українські військові звільнили від російських загарбників Бучу та всю Бучанську громаду на Київщині. Після цього журналісти і представники влади почали публікувати відео та фотографії загиблих, які лежали просто на вулицях.

На супутникових знімках журналісти помітили, що створення братської могили в Бучі на території храму Андрія Первозванного та Всіх Святих почалося ще 10 березня. Супутникові знімки також засвідчили, що тіла вбитих мирних мешканців Бучі з'явилися, коли місто було під окупацією російських військ.

За даними німецької розвідки, перехоплені радіоповідомлення військових рф про масові вбивства в Бучі свідчать, що це не були випадкові дії чи вчинки окремих військових, а була тактика чи навіть стратегія росії для залякування українців.

Станом на 2 травня в Київській області знайшли вже 1 202 тіла українських мирних мешканців, які загинули від рук окупантів. Ще близько 300 людей зникли безвісти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ, прокуратура
В тему