2 Травня 2022
Новини

У Київській області знайшли понад 1,2 тисячі тіл людей

У Київській області знайшли понад 1,2 тисячі тіл людей
У Київській області правоохоронці виявляють жахливі знахідки фактично кожен день.

З початку повномасштабного російського вторгнення у регіоні вже знайшли 1 202 тіла українських цивільних, які загинули від рук російських окупантів. Ще близько 300 людей зникли безвісти. Про це в етері українських телеканалів повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов, цитує «Укрінформ».

Тіла загиблих вже оглянули слідчі і передали до судово-медичних установ для встановлення остаточної причини смерті.

Втім, тіла 280 людей залишаються неупізнаними. Відтак кримінальна поліція працює над їхньою ідентифікацією: зокрема відбирає ДНК, а також співпрацює з родичами загиблих.

«Тому ще раз закликаю громадян: якщо ви знаєте про зникнення людей і якщо ви втратили з ними зв'язок – будь ласка, повідомте всю інформацію на спецлінію "102" — це дуже важливо для оперативних підрозділів для встановлення місця перебування цих людей», — наголосив очільник поліції.

Він зазначив, що кількість зниклих безвісти щодня змінюється. «Шукаємо і серед загиблих, але сподіваємося знайти цих людей живими. Ми знаємо, що дуже багато хто втратив зв'язок через те, що втратили мобільні телефони, бо окупанти відбирали ці телефони, або навіть тому, що вони були примусово евакуйовані на територію Білорусі або у рф», — каже Нєбитов.

Нагадаємо, 31 березня українські військові звільнили від російських загарбників Бучу та всю Бучанську громаду на Київщині. Після цього журналісти і представники влади почали публікувати відео та фотографії загиблих, які лежали просто на вулицях.

На супутникових знімках журналісти помітили, що створення братської могили в Бучі на території храму Андрія Первозванного та Всіх Святих почалося ще 10 березня. Супутникові знімки також засвідчили, що тіла вбитих мирних мешканців Бучі з'явилися, коли місто було під окупацією російських військ.

За даними німецької розвідки, перехоплені радіоповідомлення військових рф про масові вбивства в Бучі свідчать, що це не були випадкові дії чи вчинки окремих військових, а була тактика чи навіть стратегія росії для залякування українців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ
В тему